Bitcoin auktioneras ut

Nu meddelar Kronofogden att de återigen har Bitcoin till salu på auktion. Det är andra gången som du kan köpa Bitcoin hos Kronofogden. Den var första gången var i Oktober 2017. Den senaste auktionen startade i Fredags 11 Oktober och de Bitcoin som säljs har ett uppskattat marknadsvärde på 375 000 kronor.

En intressant detalj är att det faktiskt är unikt att en myndighet säljer kryptovaluta. Kronofogden tror själva att försäljningen för två år sedan var den första som gjordes av en myndighet i hela världen. Om du är sugen på att köpa Bitcoin för ett mindre belopp rekommenderas att du läser mer om hur man går tillväga på guiden om att köpa Bitcoin.

Bitcoin mynt

Hur mycket Bitcoin är det som säljs?

Totalt är det strax under 4,6 BTC som säljs uppdelat på två paper wallets.  De säljs i form av att köparen får tillgång till de privata nycklarna. Bitcoin sattes in på dessa adresser 2018-10-08 och har förvarats där i ca 1 år.

Adresserna är listade nedan:

  1. 1KbiUcD37fixN8xbCSDvmyUds1VFzc3fou – ca 4.06 BTC
  2. 1JhcEu4uVvXLu8xrN7xFY53fEH5RtRQe5n – ca 0,54 BTC

Det kan ju såklart vara riskfyllt att köpa Bitcoin på auktion med tanke på att värdet snabbt kan svänga. Så här skriver Kronofogden på sin sajt:

Eftersom kryptovalutornas kurser kan variera kraftigt från dag till dag, kan innehavet under kort tid utsättas för stora värdeförändringar. Köparen står för risken av eventuella värdeförändringar som uppstår under auktionen och efter auktionens slut.

Läs mer på kronofogden.se: Nu kan du köpa Bitcoin hos Kronofogden igen. Via artikeln kan man också se själva auktionen som avslutas 18 Oktober 2019.