Sökordet Bitmex är dyrast i Sverige

Att man kan buda på olika sökord via annonsprogrammet Google Ads känner många till. Det som många däremot inte känner till är att det dyraste sökordet som går att hitta är Bitmex som är en handelsplattform för Bitcoin och andra kryptovalutor.

Bitmex är som mest kända för att de erbjuder så kallad blankning och att handla kryptovaluta med hävstång upp till 100x. Detta särskiljer Bitmex från många andra handelsplatser och kryptobörser.

Det är oväntat att ett sökord inom kryptovalutor är det som är dyrast. Detta med tanke på att vi inte befinner oss på en topp gällande pris som vi kunde se under årsskiftet 2017/2018. Då ökar sökvolymerna ofta med flera hundra procent.

Vad kostar det att annonsera på sökordet Bitmex?

Det kostar enligt verktyget SEM Rush 1990 kronor att annonsera på sökordet. Det är ett extremfall då priserna för andra typer av hårt konkurrensutsatta sökord och fraser ligger på ca 500 kronor som max. I listan ser ni andra sökord med höga klickpriser och inget av dem kommer i närheten av Bitmex.

Bitmex lista på dyraste sökord

Varför blev det så dyrt?

Det är välkänt att det sprids mycket affiliate-länkar kring Bitmex. Varje gång någon klickar sig in via en unik affiliate-länk och skapar ett konto på Bitmex och börjar handla så får den som är en affiliate en belöning för det. I det här fallet är det troligtvis affiliates som trissat upp priserna. Att två eller flera affiliate budar mot varandra är inte helt ovanligt. Det är alltså inte nödvändigtvis Bitmex själva som slåss om förstaplaceringen.

Troligtvis är det också ett eller flera utländska konton som budar med tanke på att annonsen visad är skriven på engelska. Att prisnivån har legat så högt som på 1990 kronor behöver inte betyda att den ligger kvar så högt utan det kan ha ändrats.

Annonsen till Bitmex

Första bilden visar hur annonsen som leder till Bitmex visas i sökresultatet just nu. Den andra bilden visar vilka steg man leds igenom via ompekningar. Här ser man att det rör sig om en affilite-länk.

Bitmex i Googles sökresultat


Bitmex ompekningar

 

Nästa högsäsong

Om Bitcoin och andra kryptovalutor skulle slå sina gamla rekordpris så skulle det sannolikt startas en ny hype kring kryptovalutor precis som i slutet av 2017. Om priser för Bitmex-annonser är så här höga just nu kan det bli ännu högre klickpriser och då även för andra affiliate-program som exempelvis Binance, Coinbase, Bitpanda med flera.

Många av affiliate-programmen till handelsplatserna förbjuder dock annonser i sökmotorer som pekar mot affiliate-länkar. I synnerhet om man köper de så kallade brand keywords, alltså sökord som motsvarar företagens namn.

Källa för listan på dyraste sökorden: Breakit.se